TUINONTWERP

Het bureau is gespecialiseerd in moderne en onderhoudsvrije tuinen en combineert deze graag met accenten uit andere stijlen. Moderne tuinen stralen rust uit en daarbij zijn deze tuinen ook goed onderhoudsvrij aan te leggen. Beide aspecten zijn belangrijk voor tuinbezitters in de huidige maatschappij die rust zoeken, even weg uit de hectiek van alle dag.

Moderne tuinen kenmerken zich door de strakke compositie en gebruik van hedendaagse materialen. Deze stijl is met bijna elke andere stijl goed te combineren. Maar ook verfrissende en nieuwe ideeën zijn hierbij goed toepasbaar.

Voor uw volledige tuinontwerp kunnen wij u 5 stappen aanbieden welke resulteren in uw droomtuin.

De 5 stappen bestaan uit:

1.       Oriënterend gesprek

2.       Schetsontwerp

3.       Voorlopig Ontwerp

4.       Definitief ontwerp

5.       Beplantingsplan


STAP 1: ORIENTEREND GESPREK
Vrijblijvend gesprek waarbij wij uw wensen aanhoren en bouwen aan een onderlinge vertrouwensband. Tijdens dit gesprek zullen wij ons presenteren en aan u kenbaar maken wat wij voor u kunnen betekenen.

Bij gunning van de opdracht zullen wij uw tuin inventariseren. Dit houdt in dat wij uw tuin gaan opmeten en maken daarbij foto’s van de situatie. Ook laten wij u alvorens het gesprek een wensenlijst invullen, om deze als leidraad c.q. uitgangspunt te gebruiken in het ontwerpproces.


STAP 2: SCHETSONTWERP
Met alle informatie die wij bij het oriënterend gesprek hebben verzameld, maken wij een vertaling naar een schetsontwerp. Het schetsontwerp dat wij u aanbieden bestaat uit een plattegrond, referentie foto’s en abstracte 3D beelden waarbij de ruimtelijke beleving wordt weergegeven.


STAP 3: VOORLOPIG ONTWERP.
Vanuit het Schetsontwerp zijn er misschien op of aanmerkingen. Deze zullen dan worden verwerkt in het Voorlopig Ontwerp (VO) Het VO is een verdere uitwerking van het schetsontwerp waarbij er voorstellen worden gedaan tot passend materiaalgebruik. Daarnaast wordt er meer gekeken naar de detaillering/uitwerking van het ontwerp. Het VO bestaat uit een plattegrond, referentie foto’s en Artist Impressions (realistische impressies).


STAP 4: DEFINITIEF ONTWERP.
Het Definitief Ontwerp (DO) is een technisch uitgewerkte versie van het VO. Hierin worden de laatste aanpassingen verwerkt en wordt elk element van de tuin gedetailleerd uitgewerkt. Het DO kan gezien worden als een werktekening waarin de hoogtes van alle elementen zijn aangegeven, het materiaalgebruik is gespecificeerd en de afwatering is geregeld. Ook wordt hier aandacht besteed aan oplossingen bij eventuele knelpunten. Bij het DO is het ontwerp zodanig uitgewerkt dat het op een duidelijke en correcte manier uitgevoerd kan worden.Het DO bestaat uit een gedetailleerde plattegrond en Artist Impressions (realistische impressies).


STAP 5: BEPLANTINGSPLAN.
Het beplantingsplan specificeert de correcte hoeveelheid, type en soort beplanting welke aansluit bij het ontwerp. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de klant, de positionering van het type beplanting en het thema van de tuin. De beplanting versterkt en bepaalt de sfeer van de tuin. Uw tuin kan nog zo mooi ontworpen zijn, als de beplanting niet goed is gekozen, kan dit het gehele ontwerp teniet doen.Het beplantingsplan bestaat uit een plattegrond, beschrijving van de beplanting en de hoeveelheden.